Θεραπεία ο καθρέφτης του σώματος

Body mirror system healing

(Θεραπεία ο καθρέφτης του σώματος).

Πρόκειται για μια σύνθεση Δυτικής ψυχολογίας και Ανατολικής φιλοσοφίας βασισμένη στα «τσάκρα» (δηλ. τα ενεργειακά κέντρα του ανθρώπου κατα την Ινδική παράδοση).

Το σύστημα αυτό είναι βασισμένο στην ιδέα πως τα μέρη του σώματός μας που δεν είναι καλά, αντανακλούν τα κομμάτια της ζωής μας που δεν πάνε καλά, καθώς και το που βρίσκεται η ένταση αντίστοιχα μέσα στη συνείδησή μας. Η ένταση δημιουργεί στρες και το στρες προκαλεί τα συμπτώματα. Αν λοιπόν θέλει κάποιος να απελευθερωθεί απο τα συμπτώματα, χρειάζεται να απελευθερωθεί κατ’αρχήν απο το στρες που τα δημιουργεί, φέρνοντας αρμονία στα δυσαρμονικά -εως τότε- μέρη της ζωής του.

Ο Καθρέφτης του Σώματος μπορεί να παρέχει τα μέσα για την αναγνώριση των συγκεκριμένων εντάσεων που δημιουργούν τα συμπτώματα στο σώμα, καθώς και συγκεκριμένα «εργαλεία» που έχουν σκοπό την απελευθέρωση των συμπτωμάτων. Δεν περιέχεται κάποιος «φυσικός χειρισμός» στην τεχνική αυτή, μόνο ένα απαλό άγγιγμα, αν χρειαστεί, σε κάποια σημεία του σώματος.

Πιο συγκεκριμένα, δουλεύει με χρώματα και λευκό φώς απλά με ένα απαλό άγγιγμα στο υλικό σώμα όπου χρειαστεί. Οι «σκεπτομορφές» ή ακόμα και παρελθοντικές ζωές που κουβαλάμε μέσα στη αύρα μας και μας προκαλούν συναισθηματική φόρτιση ή σωματικά θέματα, μπορούν να αφαιρεθούν. Μ’αυτό τον τρόπο επιστρέφουμε στη φυσική κατάσταση ισορροπίας, λειτουργώντας με τον τρόπο που είναι ο καλύτερος για μας να υπάρχουμε. Μπορεί να διαρκεσει απο 20’ έως το πολύ 1 ώρα αναλόγως την περίπτωση.

Φυσικά, δεν προσφέρουμε καμία ιατρική συμβουλή ή θεραπεία, ούτε διάγνωση. Αυτά τα προνόμια ανηκούν αποκλειστικά στα μέλη του ιατρικού επαγγέλματος. Ούτε η παραδοσιακή ιατρική βέβαια, ούτε οποιοδήποτε σύστημα θεραπείας μπορεί να παρέχει καμία εγγύηση για τα αποτελέσματα, αλλά μπορεί να προσφέρει μόνο τα δυνατά της για να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το βέλτιστο περιβάλλον στο οποίο η θεραπεία έχει την καλύτερη πιθανότητα να συμβεί.